اطلاع از طرز کار یو پی اس به اطلاع از نیاز روز افزون ما به این دستگاه و شباهت کارایی های این اختراع پایدار کمک فراوانی میکند. همچنین در مراحله انتخاب و حتی خرید و استفاده از آن اطلاعات قیمتی در اختیار قرار میدهد. خریداران دستگاه های یو پی اس همواره می پرسند که یو پی اس چگونه کار میکند. یک یو پی اس در واقع یک دستگاه ذخیره دائمی برق است و اولا در زمانهای قطع برق شبکه از انرژی ذخیره شده در باتری برای تامین برق وسایل برقی استفاده می کنیم و دوم اینکه نوسانات و نویز های ولتاز را که در برق شهری وجود دارد را فیلتر و تعدیل می کنیم و به وسیله مصرف کننده می رسانیم.
در ویدیوی زیر نمونه ای از طرزکار یک یو پی اس با نام APC میتوانید مشاهده کنید
یو پی اس ها همگی از 4 بخش اصلی تشکیل شده اند
- 1- ترانس و مبدل برق متناوب شهر به برق 12 یا 24 ولت مستقیم برای باتری
- 2- باتری 12 یا 24 ولت که البته عمدتا از باتری 12 ولت استفاده میشود.
- 3-مبدل اینورتر تبدیل برق مستقیم به متناوب
- 4-مدار هوشمند بای -پس که اروزه برای توانهای زیر 10000 ولت آمپر عموما از نوع لاین اینتراکتیو است و برای توانهای بیشتر و تمام رنج سه فاز از یو پی اس آنلاین استفاده میشود. البته در مواردی در برخی برندها هنور یو پی اس آفلاین نیز تولید میشود. در برخی انواع پیشرفته بوردهای خاصی برای نویز گیری و افزایش بیشتر کیفیت برق خروجی یو پی اس بکار میرود که گاهی همین امر فیمت یو پی اس را بسیار بالا میبرد.
قیمت یو پی اس عادی
قیمت یو پی اسهای متداول در کاربردهای خانگی و اداری حدود 100 تا 500 هزار تومان است و تا 2000 تومان برای یو پی اس های تا توان 5000 ولت آمپر نیز دیه میشود.