سوالی داشتید؟ ما جواب شما رو میدیم!
به صفحه پرسشهای متداول ما خوش آمدید. شما در اینجا جواب اکثر سوال هایتان را خواهید یافت.
سوالات متداول به دو بخش تقسیم شده است. سوالات عمومی مربوط به اطلاعات عمومی و کلی در مورد محصولات و سوالات مختص فیام صنعت، در رابطه با نحوه فعالیت ها و فروش محصولات هستند.
دستگاهی الکتریکی به منظور تامین پیوسته جریان برق برای تجهیزات مصرف کننده است که به اختلالات موجود در شبکه و قطع برق حساس هستند. این تجهیزات به دلیل ضرورت و حساسیتهای فوق العاده زیاد جزو تجهیزات حیاتی به شمار میروند. مجموعههای کامپیوتری، مخابراتی، کنترل و ابزار دقیق، آزمایشگاهی و بیمارستانی جزو این تجهیزات هستند.
کاهش یا افزایش ناگهانی ولتاژ، تغییر فرکانس، انواع اعوجاج لحظه ای یا دایم، نمونههایی از مشکلات ایجاد شده بر روی شبکههای برق شهری هستند. دستگاه های الکتریکی پیشرفته و حساس (نظیر سیستمهای کامپیوتری، تجهیزات مخابراتی و پزشکی) با توجه به کاربردهای ویژه و حساسی که دارند، نیازمند تجهیزات ضروری مانند منبع تغذیه بدون وقفه و نسبتا دقیق هستند تا ولتاژ و فرکانس ثابت و قابل اطمینان دریافت کنند.
دستگاه UPS از ملزومات ضروری کامپیوترها محسوب میشود. به عنوان مثال در صورت وجود کوچکترین اغتشاش در برق شهر، بخش کنترل کامپیوتر با تولید یک پالس موجب خاموش و روشن شدن مجدد (Restart) کامپیوتر میشود. لذا با این عمل اطلاعاتی که در حافظه RAM سیستم وجود دارد، از بین رفته و زیان های جبران ناپذیری به کاربر وارد شده و حاصل کار کاربر در چند لحظه از بین میرود.
سایر سیستمهای حساس نظیر دستگاههای مخابراتی و شبکههای اطلاعاتی نیز با قطع یا تغییر مشخصات منبع تغذیه، هماهنگی بخشهای مختلف دستگاه را از دست داده و بر اثر قطع و وصلهای متوالی، علاوه بر صدماتی که به قطعات دستگاه وارد می شود، عملکرد کل سیستم با اختلال مواجه میگردد. با توجه به مطالب فوق، نیاز به وجود دستگاهی که بتواند جایگزین مناسبی برای برق شهر در مواقع اضطراری باشد و با حذف اختلالات شبکه تغذیه مدارات حساس را بر عهده گیرد، نمایان میشود.
این دستگاه یوپی اس نام دارد و جهت استفاده کاربران، انرژی DC را به AC تبدیل می کند. لازم به ذکر است که در مواقع قطع برق میتوان از ژنراتوهای AC جهت تغذیه دستگاهها استفاده نمود. ولی این منابع با توجه به مشکلاتی نظیر شناور بودن ولتاژ و فرکانس، حجم بزرگ، الودگی صوتی، دودزا بودن، زمان طولانی وصل شدن بعد از قطع برق و لزوم سرویس و بازبینی دایمی عملا کاربردی در دستگاههای حساس ندارند. دستگاههای UPS با ابعاد کوچک و بدون نیاز به سرویس دایمی و بدون ایجاد آلودگیها با تثبیت ولتاژ و فرکانس، دستگاه بسیار مناسبی جهت حفاظت سیستمها در مقابل اختلالات برق شبکه هستند.
به منظور افزایش مدت زمان برق دهی در یو پی اس ها از کابینت باتری مجهز به باتری ups استفاده میشود.
منبع تغذیه بدون وقفه دستگاهی است متشکل از قطعات حالت جامد (SOLID – STATE) که بین منبع برق ورودی و بار وصل شده و از بروز اختلالات در برق ورودی (برق شهر) از جمله قطع کامل آن جلوگیری میکند.
به طور کلی، مدل یو پی اس ها از لحاظ ساختار طراحی در یکی از سه حالت، Line interactive ,Off-line On-line قرار می گیرند. صرفنظر از طراحی خاص هر یک، چند ویژگی مهم در انواع یو پی اس ها مشترک است. همه آنها دارای باتری هستند و تا زمانی که برق شهر قابل استفاده است، انرژی را در باتریها ذخیره می کنند و پس از قطع برق شهر انرژی باتری را به جریان متناوب (AC) تبدیل می کنند. بنابراین تمام سیستمها باید دارای شارژر باتری و مدار اینورتر باشند. همچنین تمام یو پی اس ها دارای یک سیستم Bypass هستند که همراه با یک سوئیچ در خروجی وسیله ارتباط با Load را جهت تغذیه مستقیم از برق شهر فراهم میکنند. در بسیاری از موارد مدار سوئیچ خروجی با به کاربردن سوئیچهای استاتیک تکمیل میشود . البته در یو پی اس توان پایین این کار به وسیله رله انجام میگیرد.
پارامترهای اصلی جهت خرید یک دستگاه UPS
1. THD (Total Harmonic Distortion): بارهایی که از منابع تغذیه سوئیچینگ استفاده می کنند، به دلیل ایجاد نوسانات هارمونیک در شبکه باعث داغ شدن سیم نول و به تبعه آن باعث بروز گرما در سیستم برق می شوند. بنابراین در جاهایی که تعداد منابع تغذیه سوئیچینگ زیاد دارند، بهتر است از ups استفاده گردد که THD جریان ورودی پایین مثلا 10% داشته باشد. البته این را نیز نباید فراموش نمود که در جایی که ژنراتور نیز وجود دارد استفاده از UPS با THD پایین ضروری است.
2. زمان سوئیچ : فاصله زمانی بین سوئیچ از برق شهر به باتری و بالعکس. هر چه این زمان بیشتر باشد، احتمال ریست شدن کامپیوتر در لحظه سوئیج بیشتر می شود (فقط آنلاین UPS زمان سوئیچ صفر دارد).
3. زمان پشتیبانی : مدت زمان مورد نیاز برای پشتیبانی از باتری در زمان قطع برق شهر است. این زمان بستگی به ظرفیت آمپر ساعت باتری داشته و با کم و زیاد شدن آمپر ساعت باتری کم و زیاد می گردد فقط یو پی اس باید قابلیت شارژ باتری را درکمترین زمان ممکن (حدودا بین4 تا 8 ساعت) را داشته باشد در بعضی یو پی اس ها محدودیت جریان شارژ دارد.
4. نویز شنیداری : زمانی که دستگاه روشن است ،صدای ناشی از فن یا ترانس دستگاه میزان نویزی را ایجاد میکند ،استفاده از یو پی اس با کمترین نویز در ادارات و بیمارستانها و مکانهایی که نیازمند کمترین صدا می باشند ضروری می باشد.
5. سایز و وزن : سایز و حجم دستگاه میتواند بر اساس مکان استفاده متفاوت باشد.
6. استحکام و قابلیت اطمینان : استحکام و قابلیت اطمینان زیاد در برابر شرایط آب و هوایی و شرایط سخت و بحرانی (اضافه بارهای لحظه ای)از مهمترین پارامترهای انتخاب یو پی اس می باشد.
7. تکنولوژی ساخت و شکل موج خروجی : چنانچه منابع تغذیه دستگاه های مورد استفاده بسیار حساس بوده و هیچگونه نویز یا اعوجایی نباید به آن وارد شود و شکل موج خروجی به صورت سینوسی کامل و بدون قطعی و بدون وابستگی به ولتاز ورودی لازم باشد ،پیشنهاد میگردد از یو پی اس ONLINE استفاده شود و چنانجه ورود نویز یا تغییر شکل موج خروجی سیستم از درجه اهمیت کمتری برخوردار است ،یو پی اس ها Line Interactive توصیه می شود.
البته در انتخاب تکنولوزی باید به نوسانات برق شهری در منطقه نیز دقت شود (وجود افت ولتازهای شدید ،قطعی های مداوم و غیره …..).
توان نامی: از دو راه می توان توان نامی را برای UPS را محاسبه نمود.
روش اول: توان مصرفی تک تک دستگاهها را برحسب وات محاسبه میکنیم. سپس این مقدار را با هم جمع نموده و بر ضریب توان خروجی یو پی اس تقسیم می نماییم. توان دستگاه یو پی اس بر حسب ولت-آمپر بدست می آید.
روش دوم: جریان مصرفی کل دستگاهها را اندازه گرفته در 220 ضرب می نماییم. توان یو پی اس بر حسب ولت-آمپر بدست می آید.
البته بهتر است که مقدار بار متصل به یو پی اس نهایتا 70% از توان خروجی یو پی اس باشد تا در بارهای لحظه ای و کلید زنی که جریان لحظه ای دارند، فشار کمتری به یو پی اس وارد شود.
رنج تغییرات ولتاژ و فرکانس ورودی: میزان تغییرات ولتاژ ورودی و فرکانس بدان معنی است که بازه ولتاژ ورودی و فرکانس اگر در ورودی (برق شهر) تغییر نماید، یو پی اس بدون استفاده از باتری و با استفاده از کونواسیون داخلی به کار خود ادامه داده و ولتاژ خروجی مناسبی را ارائه دهد. در صورتی که یو پی اس خارج از این بازه باشد، به حالت Backup رفته و ورودی را قطع و از باتری استفاده می کند تا مجددا به حالت نرمال برگردد. رنج ولتاژ خروجی و فرکانس خروجی و رگولاسیون (بازه ولتاژ و فرکانس خروجی یو پی اس) آن باید با بازه ولتاژ ورودی دستگاههای مصرفی وصل به یو پی اس هماهنگ باشد. در یو پی اس های online رگولاسیون ولتاژ کمتر از 2%+ و فرکانس کمتر از0.5%+ است. در یو پی اسهای offline و line Interactive رگولاسیون ولتاژ 10%+ تا 3%+ وفرکانس بین 5/2% تا 5/0% است.
زمان Back up مدت زمانی است که باتری باید انرژی و توان مورد نیاز بار را تامین نماید و اغلب به آن زمان استقلال (Autonomy) یا زمان دشارژ نیز گفته می شود .
باتریها درانواع گوناگون و میزان آمپرساعت متفاوت عرضه می شوند ، بنابراین به منظور نصب باتری مناسب و استفاده ازآن باید محاسبه دقیقی انجام گیرد.
درانتخاب باتری با ظرفیت یا سرویس دهی مناسب حداقل به دو نکته باید توجه شود .
1. بار باتری 2. زمان استقلال یاBack up موردنیاز
ابتدا جریان کشیده شده از باتری را محاسبه می کنیم . به عنوان مثال :
اگر بار متصل به یو پی اس 5KVA و ضریب توان آن 0.8 باشد بار یو پی اس 4kw است . اگر راندمان اینورتر یو پی اس 90% بــاشد تلفـات اینــورتـر36/ kw0 است . بنــابراین بــرای تغـذیه بار باتری باید به انــدازه Kw 4.36= 0.36 KW + 4KW توان ((dc تولید کند.
حال اگر ولتاژ ثابت باتری 192 ولت باشد و زمان Back up ، 30 دقیقه باشد . ابتدا جریان dc را محاسبه می کنیم که جریان 22.71خواهد شد .
توجه : محاسبه فوق به شکل ساده در این جا آمده است زیرا ولتاژ واقعی باتری با دشارژشدن آن افت می کند .
سازندگان باتری همیشه جداول یا نمودارهایی را عرضه می کنند که با استفاده از اطلاعات آنها می توان ظرفیت سرویس دهی موردنیاز را تعیین کرد.
در مورد مثال فوق باتوجه به اطلاعات ارائه شده از سوی سازندگان باتری ، 16 عدد باتری (192 ولت) با 24 آمپر ساعت ظرفیت سرویس دهی می تواند برای 30 دقیقه بار را تغذیه کند
انواع باتری شامل : سرب اسید ، نیکل کادمیم ، لیتیوم و سیلور آلکالین می باشند.
مناسبترین نوع باتری برای UPS نوع سرب اسید (lead – acid) می باشد و بیشتر با درپوش کاملا بسته که نیاز به سرویس و نگهداری ندارد و با ولتاژ 12V استفاده می گردد . البته در آمپر ساعت بالا از 2 ولتی استفاده می گردد در جاهایی که نیاز به طول عمربالاتر از10 سال باشد . معمولا از نیکل کادمیم استفاده می گردد.
گاهی اوقات در ایجاد هماهنگی بین ژنراتورو سیستم یو پی اس مشکلاتی به وجود می آید ولتاژ خروجی ژنراتور ممکن است به عنوان ورودی یو پی اس قابل قبول باشد اما غالبا محدوده فرکانس خروجی ژنراتورفراتر از مقداری است که یو پی اس برای پذیرش آن طراحی شده است . دربدترین حالت تغییرات فرکانس درژنراتور به گونه ای خواهد بود که یوپی اس نمی تواند با آن ستکرون شود چون یا فرکانس خارج از محدوده مجاز است یا تغییرات بسیار سریع دارد به طوری که یو پی اس نمی تواند با این تغییرات هماهنگ شود .
این مشکل به دو طریق قابل حل می باشد ابتدا اینکه کارخانه سازنده ژنراتور با توجه به اینکه دستگاه آنها در آینده ممکن است یک یو پی اس را تغذیه کند آن را طوری طراحی نماید که ژنراتور درتلرانس دقیقتر کار کند . دوم از یو پی اس هایی استفاده نماییم که بتواند تغییرات فرکانس در ژنراتور را قبول کند . البته تا زمانی که ولتاژ خروجی ژنراتور مناسب و با حداقل تغییرات باشد . ( معمولا یو پی اس های on-line بهتر از دیگر یو پی اس قابل سنکرون شدن با ژنراتور هستند)
امروزه خیلی از کشورها UPS تولید می کنند و روز به روز به این تولید کنندگان نیز افزوده می گردد ، البته در ایران امروزه بیشتر شرکتها واردکننده UPS هستند تا تولید کننده و تعداد معدودی تولید کننده UPS هستند.
بیشتر UPS های وارداتی نیز متعلق به شرکت های چینی می باشد که دارای کیفیت های متفاوتی است، روی هم رفته در حال حاضر UPS های کشورهای اروپای غربی از جمله ایتالیا و فرانسه دارای کیفیت بالاتری از دیگر کشورها می باشند .
امروزه UPS های توان پایین با قیمت کم متعلق به کشورهای آسیای شرقی از جمله چین می باشد و UPS های با توان بالاتر از 100KVA خیلی کم در شرکت های چینی تولید می شود در حالی که UPS های با توان بالای 100KVA تا 800KVA بیشتر در کشورهای اروپای غربی تولید می شود که دارای کیفیت بالا می باشد . بنابراین در صورت نیاز به کیفیت بالا با IP بالا؛ باید در کشورهای اروپای غربی به دنبال آن گشت .
باتریها(مخصوصا باتریهای خشک سیلد اسید )با طول عمرهای متفاوت تولید می شود. بیشتر باتریهایی که با طول عمر پایین تولید می شود؛ متعلق به کشورهای آسیایی از جمله چین می باشد ،کمتر باتری با طول عمر بالای 5 سال تولید می شود و اگر تولید می گردد معمولا کمتر به کشور ایران وارد می شود(به دلیل نبود مشتری) در حالی که باتری ها با طول عمر بالای 10 سال بیشتر در کشورهای آمریکایی و اروپایی تولید می گردد و باتری ها با طول عمر 5 تا 8 سال نیز در کشور کره تولید می گردد،بنا براین در صورتی که باتری با طول عمر بالای10سال می خواهید بهتر است باطری اروپایی خریداری نمایید و در صورتی که باتری ارزان قیمت بخــواهید باتری چینی خریداری نمایید و اگر متوسط طول عمر و قیمت را می خواهید می توانید از باتری های کره ای استفاده نمایید.
قبل از نصب چه موارد ایمنی باید رعایت گردد .
1. طریقه حمل و قرارگیری برای سالم رساندن UPS به مکان نصب
2. اندازه و وزن ، آیا محل نصب فضای کافی برای نصب UPS و کف آن تحمل وزن UPS را دارد
3. انتخاب مکان نصب مناسب ( برای بالا بردن طول عمر UPS و باتری)
4. شرایط محیطی ( حرارت ، رطوبت و نویز صوتی محل نصب )
5. نصب الکتریکی ( نوع اتصالات ، مقطع کابلهای ورودی و خروجی ، فیوزهای حفاظتی و غیره )
6. اتصال بار به یو پی اس ( فاز و نول بارها مستقیما به یو پی اس و تابلوی UPS وصل گردد ودر بین راه بابرق شهر اتصال نداشته باشد ، توزیع بار بین فازها در صورت سه فاز بودن و غیره …)
7. اتصال زمین ( ارت ، برای برطرف کردن نویز و حفاظت دستگاههای برقی و یو پی اس )
8. بررسی عملیات نصب ( بررسی نصب و راه اندازی بدون خطا و اشکال )
1. فضای موجود کافی باشد .
2. سطح زمین توان تحمل وزن دستگاه را دارا باشد.
3. نصب دستگاه باعث ایجاد مزاحمت برای کارکنان یا اختلال در کارها نشود.
4. شرایط محیطی مکان انتخابی مناسب باشد (حرارت ایده آل برای باتری 20◦C تا 25◦C و حرارت کارکرد UPS 0 – 40 ◦C می باشد و رطوبت بین 90% – 20% باشد نویز محیط زیاد نباشد که روی کارکرد UPS تاثیر بگذارد
5. تجهیزات ایمنی جهت دسترسی آسان به یو پی اس فراهم باشد.
6. نصب یو پی اس نباید برجریان هوا و شرایط محیطی تجهیزات تاثیری بگذارد .
7. سعی شود کلیدها و ابزار سوئیچ و کنترل یو پی اس در یک مکان باشد .
8. در محل انتخاب شده برای نصب یو پی اس؛جای امنی برای تعبیه باتری وجود داشته باشد .
1. از فازهایی استفاده نمایید که بارهایی با جریان لحظه ای بالا روی آن نباشد که هر بار با وارد شدن این بارها ولتاژ از حد متعارف افت ننماید .
2. از فیوز جداگانه در تابلو برق شهر برای UPSاستفاده نمایید .
3. فیوز ورودی یو پی اس را با توجه به ماکزیمم جریان ورود با ضریب 2/1 انتخاب نمایید.
4. در صورتی که یو پی اس سه فاز می باشد ترتیب فازها رعایت گردد .
5. فرکانس برق ورودی از محدوده مجاز خارج نباشد .
6. ولتاژ ورودی از حد مجاز خارج نباشد .
مشخصات خروجی هر UPS با توجه به مشخصات فنی دستگاه مشخص می گردد که شامل :
1. توان ، ضریب توان؛ ولتاژ ، فرکانس ، ظرفیت تحمل اضافه بار و THD خروجی و غیره
2. توان هر دستگاه، که مشخص می باشد زیرا با توجه به سفارش شما تعیین می گردد .
3. ضــریب توان خروجی، که بهتر است بالاتر از 0.8 باشد که ضریب توان اکتیو (وات خروجی را مشخص می کند.)
4. ولتاژ خروجی که بازه ولتاژ خروجی با تلرانس خروجی آن مشخص می شود. مثلا : 220 +/-20%
یو پی اس معمولا دستگاهی انعطاف پذیر است ، اما نوع خاصی از بارها هستند که نباید آنها را به روش متدوال به یو پی اس وصل نمود ، این بارها عبارتند از :
1. لامپهای فلورسنت یا لامپهای گازی
2. موتورها و کمپرسورها
3. دستگهاههای تهویه مطبوع
4. پرینترهای لیزری
هریک از این دستگاهها درحین کارکردن عادی و یا در لحظه روشن شدن ، جریان زیادی از منبع تغذیه خود می کشند جریان زیاد یو پی اس را به حالت اضافه بار می برد ، در نتیجه ولتاژ خروجی یو پی اس قطعاکاهش خواهد یافت و این امر سبب آسیب دیدن سایر قطعات و تجهیزات حساس می گردد مثلآ جریان راه اندازی موتورها معمولا بین 4 تا 10 برابر مقدار نامی آن می باشد.
در صورتی که بخواهیم از یو پی اس برای حفاظت از بارهایی با جــریان لحظه ای زیاد مــانند پرینتر های لیزری و موتورها استفاده کنیم ،یو پی اس مورد نظر باید از مشخصات الکتریکی قویتری برخوردار باشد.
در ups ها به صورت دوره ای باید مواردی مرتب چک گردد که آنها شامل ولتاژ و فرکانس ورودی و خروجی ، توان مصرفی ups، دمای محیط و دمای داخلی ups ، مسیرهای تهویه و فنهای داخلی ups ، جریان شارژ باتریها؛ با قطع ورودی ups و اطمینان از سالم بودن کلیه باتریها در هنگام back up ، اطمینان از سالم بودن کلیه کلیدهای ورودی و خروجی و …
انواع مختلف یو پی اس و سیستمهای گوناگون وابسته به آنها و باتریها به منظور اطمینان از داشتن مساعدترین وضعیت کاری به سرویس و نگهداری دوره ای و به خصوص تعویض برخی قطعات نیازدارند . بنابراین برای اطمینان از این که دستگاه در طول عمر مفید خود در بهترین شرایط کاری نگهداری شود نیاز به سرویس و نگهداری به صورت برنامه ریزی شده دارد و همچنین تعویض قطعات در پایان عمر مفید آنها که این باعث افزایش طول عمر سیستم می شود.
یو پی اس های جدید مجهز به امکاناتی برای اعلام وضعیت وطرز کار خود به مراکز کنترل سیستم و دستگاههای حساس می باشند . در ساده ترین حالت این گونه اطلاعات به وسیله کنتاکتهای بدون پتانسیل منتقل می شوند در مراحل پیشرفته تر تبادل اطلاعات از طریق پورت سریال RS – 232 و USB انجام می شود با استفاده از کارت SNMP و ارتباط سریال آن اطلاعات بیشتری با سرعت بالاتر به شبکه کامپیوتری ارسال می گردد و بدین روش اطلاعات بررسی شده درصورت نیاز سیستم؛اطلاعات از طریق شبکه ارسال می شود .
به دلیل اینکه هر کدام از کارخانه های سازنده یو پی اس یک پروتکل RS – 232 مخصوص به خود را بکار می برند . نرم افزارهای shutdown و سایر تجهیزات آنها که در سیستم نصب می شوند . ( به عنوان مثال windows nt و کارت AS400) از کنتاکتهای بـدون پتانسیل به عنـوان نشاندهنده وضعیت یـو پی اس استفاده می کنند .
متاسفانه در اروپا استاندارد معینی برای پروتکل RS – 232 وجود ندارد ، بنابراین هرکدام از سازندگان یو پی اس پروتکل مخصوص خود را بکار می برند . به همین دلیل خریداران یو پی اس باید نرم افزار مناسب جهت ارتباط به یو پی اس توسط RS -232 را از سازندگان با فروشندگان مجاز یو پی اس دریافت کنند .
این نرم افزار های کنترلی با سیستم عاملهای کامپیوتر سازگاری دارد و معمولا دارای امکانات زیر است :
1. نمـایش گرافیکی وضعیت یو پی اس ، ولتاژ ، جریان ، درصد بار ، ولتاژ باتری و فـرکانس مـربوط به آن
2. داشتن قابلیت برنــامه ریزی در برابر وضعیتهای به خصوص بروز خطا در سیستم؛ و اعـلام این آلارمها به کاربران
3. داشتن یک جدول زمان بندی برای آزمایش سیستم با انجام برخی وظایف دستگاه و ثبت همه اطلاعات
کارت SNMP یو پی اس را مستقیما به شبکه کامپیوتری وصل می کند ، به صورتی که یو پی اس به یکی از دستگاههای متصل به شبکه تبدیل می شود .
معمولا کارت SNMP بین پورت ارتباطی سریال یو پی اس و شبکه کامپیوتری قرار می گیرد . اگرچه کارتهای موجود در بازار می توانند به عنوان رابط بین کنتاکتهای بدون پتانسیل یو پی اس و شبکه نیز در نظر گرفته شوند . این کارتها اطلاعات حاصل از کنتاکتها را به فرم مناسبی تبدیل می کنند تا توسط سایر دستگاههای شبکه نیز قابل دریافت باشند .
آیا امکان تنظیم پارامترهای UPS وجود دارد؟
لازم به ذکر است که در بعضی از UPS ها امکان تنظیم ولتاژ خروجی ، ولتاژ باتری و ولتــاژ مسیر by pass به صورت نرم افزاری و از روی پنل جلوی یو پی اس امکان پذیر می باشد و در بیشتر UPS ها این تنظیمات ممکن است توسط پتانسیومتر و از روی بردهای کنترولر و یا به صورت سخت افزاری با تعویض یک سری قطعات امکان پذیر می باشد که در مورد دوم معمولا این کار توسط سازندگان و یا تکنسین های مجرب صورت می گیرد و بهتر است توسط خریداران به هچ عنوان صورت نگیرد.
زمان برق دهی یو پی اس به دو عامل بستگی دارد :
1- تعداد سیستم ها و میزان بار
2- ظرفیت باتری مورد استفاده
که این زمان از 5 تا 7 دقیقه برای save اطلاعات و خاموش کردن سیستم شروع و تا بک آپ های بالا ادامه دارد.
یو پی اس مخفف عبارت Uninterruptible Power Supply و به معنی منبع تغذیه بدون وقفه است. این دستگاه برق مورد نیاز برای استفاده دستگاههایی مانند کامپیوتر، ادوات پزشکی و تجهیزات امنیتی و… را مستقل از اینکه برق ورودی وجود داشته باشد یا خیر برای مدت محدودی تامین میکند.
همچنین شرایط برق ورودی را از نظر سطح ولتاژ، تغییرات ولتاژ و جهشهای ناگهانی بهبود میدهد. در صورتی که یو پی اس ما هوشمند باشد علاوه بر موارد فوق میتواند دستگاههای متصل به خود را در زمان مناسب و به طرز صحیح خاموش نماید. در مورد اهمیت استفاده از یو پی اس همین بس که آمار نشان میدهد بیشتر از 40 درصد مشکلات از بین رفتن اطلاعات، به مشکل قطع برق بر میگردد.
قیمت یو پی اس ها نسبت به توان خروجیشان افزایش می یابد، برای مثال اگر توان خروجی دو برابر شود قیمت بیش از دو برابر افزایش مییابد. لذا اگر در یک شرکت یا سازمان تعدادی کامپیوتر وجود دارد و قصد این است که آنها را به یو پی اس مجهز کنیم، بهتر است یک یو پی اس کوچک در محل هر کامپیوتر نصب شود، همچنین با استفاده از تعدادی یو پی اس کوچک در صورت بروز مشکل، دامنه آن به یک کامپیوتر محدود میشود و کل شبکه ما دچار اختلال نمیگردد.
این روش تا زمانی کارایی دارد که نیاز به یو پی اس با تکنولوژی خاصی نباشد. (تکنولوژیهای مختلف در ادامه همین متن شرح داده میشود). اگر کاربرد خاصی نیاز به یو پی اس با تکنولوژی بالا را طلب کند، از آنجا که یو پی اسها تکنولوژی بالا در توانهای پایین معمول نیستند میتوان مجددا به یک یو پی اس قوی مرکزی با تکنولوژی بالا فکر کرد.
یو پی اسها از یکی از فناوریهای زیر استفاده میکنند:
1- آف لاین
در این نوع یو پی اس مصرف کننده بصورت عادی از برق شهر استفاده میکند.
و به محض قطع برق یو پی اس وارد مدار شده و عهده دار برق رسانی به مصرف کننده میشود.
2- لاین اینتراکتیو (Line Interactive)
مجهز به ترانس افزاینده و کاهنده جهت ثابت کردن ولتاژ برای دستگاه مصرف کننده، هنگام قطع برق ورودی، یو پی اس بدون وقفهای برق مطلوب و مورد نیاز مصرف را تامین مینماید.
3- دبل کانورژن (آن لاین)
در این مدل دستگاههای مصرف کننده همیشه از برق ثابت و فیلتر شده خروجی یو پی اس بهره میبرد، با کمک تکنولوژی آن لاین در اینگونه یو پی اسها که از کیفیت و حساسیت بالایی برخوردارند میتوانیم جهت دستگاههای فوق العاده حساس آزمایشگاهی، نظامی و… استفاده کنیم. طبق استاندارد، یک برد مجهز به میکروپروسسور فوق العاده حساس دائما ولتاژ و جریان ورودی را کنترل میکند.
قسمت مهمی از یک دستگاه یو پی اس باطری آن است. باطری امکان ذخیره سازی توان الکتریکی مستقیم را از طریق یک فرآیند شیمیایی فراهم می کند. ساختار شیمیایی باطریها موجب حساسیت آنها به حرارت است. گرم شدن باطری ظرفیت ذخیره سازی توان الکتریکی و همچنین عمر باطری را کم میکند. با افزایش حرارت محیطی که باطری در آن قرار دارد به ازای هر یک درجه افزایش حرارت عمر باطری 10 درصد کاهش مییابد. حرارت ایده آل برای باطری بین 22 تا 25 درجه است که حرارت ایده آل محیطهای کاری هم هست. لذا نگهداری باطری در خارج از محیط کاری معمولاً توصیه نمیشود.
تصور عمومی بر این است که یو پی اس خارجی همیشه بهتر اما گرانتر است. امروزه بسیاری از تولید کنندگان داخلی یو پی اس با استفاده از فناوری روز این صنعت دستگاههایی را عرضه میکنند که بعضا قسمت عمده تجهیزات آنها در خارج از ایران و بخصوص در چین تولید میشود. یو پی اسهای ایرانی بهعلت استفاده از باطریهای تازهتر معمولا مشکل کمتری با باطری دارند. اما لزوما ارزانتر نیستند.
تعریف اصلی استفاده از یو پی اس روشن نگهداشتن دستگاههای حساس بوده تا بتوان آنها را به نحو مطلوب و بدون از دست رفتن اطلاعات یا صدمه به دستگاه خاموش کرد. این تعریف با توجه به مشکلات قطع برق در کشورمان به تدریج عوض شده و یو پی اس تبدیل به دستگاهی برای تامین برق اضطراری به مدت چند ساعت شده است. در سالهای اخیر با واردات و گسترش عرضه یو پی اسهای خارجی در ایران مجددا طرز برخورد معمول جهانی با موضوع یو پی اس درایران نیز گسترش یافته است. راه حل ایده آل در این زمینه ترکیب یو پی اس و ژنراتور است. ژنراتور برق مداوم و طولانی مدت تولید میکند و یو پی اس شرایط نامناسب برق تولید را برای کار دستگاهها مناسب کرده و تامین برق تا زمان راه اندازی و ایستا شدن ژنراتور را بعهده خواهد داشت.
روشهای گوناگونی برای استفاده از انرژی خورشید وجود دارد. یکی از روش ها دریافت برق ( الکتریسیته ) از نور خورشید می باشد. به کلیه قطعات و تجهیزاتی که در جهت تولید و استفاده از برق تولید شده از نور خورشید بکار رفته را یک سیستم فتوولتاییک می گویند.
بطور کلی یک سیستم فتوولتایی از 4 عضو اصلی تشکیل یافته است.
1- پنلهای خورشیدی
2- باتری باتری
3- اینورتر (تبدیل کننده برق دی-سی به ای-سی)
4- شارژکنترل
سلولهای خورشیدی از مواد نیمه هادی به نام سیلیکون یا ژرمانیوم ساخته شده اند که با تحریک الکترون های آن توسط فوتونهای نوری، الکتریسیته تولید می شود.
برق تولیدی توسط سیستم فتوولتاییک از نوع برق DC می باشد. بنابراین کلیه وسایلی که با برق DC کار کنند را می توان به این سیستم وصل کرد. مانند : رادیو، شارژ موبایل، چراغ قوه و برخی از موتورها که با برق DC کار می کنند. برای سایر وسایل برقی که با استفاده از برق AC کار می کنند از دستگاهی به نام اینورتر، که وظیفه تبدیل برق DC به AC را بر عهده دارد، استفاده می شود.
برای جلوگیری از آسیب، بر روی پانل های خورشیدی یک لایه پلاستیک یا شیشه ضخیم شفاف قرار گرفته است که از برخورد اشیاء به سطح سلول ها جلوگیری می کند.
نور خورشید از لایه های نازک برف و یخ به راحتی عبور می کند و تاثیر چندانی بر روی کارکرد پانل ندارد، ولی تا حدی راندمان را کاهش می دهد و بهتر است که سطح پانل ها به دقت تمیز گردد.
به روشهای متعددی می توان از خورشید جهت دریافت انرژی برای مصارف مختلف استفاده کرد. یکی از روشها دریافت برق ( الکتریسیته ) از نور خورشید می باشد. به کلیه قطعات و تجهیزاتی که در جهت تولید و استفاده از برق تولید شده توسط نور خورشید بکار رفته را یک سیستم فتوولتایی می گویند.
خیر. بیشتر وسایل برقی مانند تلویزیون ، یخچال ، فریزر ، کامپیوتر ، با برق شهر کار میکنند. برق شهر از نوع برق دی- سی نمی باشد. نوع دیگر برق نوع برق متناوب یا ای-سی می باشد که امروزه برق ای-سی یا متناوب کاربرد بیشتری در زندگی بشر دارد به خاطر ویژگیهای منحصر به فرد خود. خیلی از دستگاههای الکتریکی هم فقط میتوانند با برق ای-سی کارکنند . ولی اکنون برخی از وسایل برقی به گونه ای طراحی و ساخته می شوند که بتوان در حالت معمول از برق شهر استفاده کرد ( برق متناوب ) و در شرایطی که برق شهر در دسترس نبود ( درهنگام مسافرت یا موارد دیگر ) بتوان با باتری ( برق دی-سی) این وسایل را بکار انداخت . به عنوان نمونه می توان به کامپیوترهای قابل حمل ( لپ تاپ ) ، رادیوهای کوچک ، دوربینهای فیلمبرداری ، وسایل جانبی اتومبیل مثل جاروبرقی اتومبیل و… نام برد که هم قابلیت استفاده با برق شهری را دارد و هم می توان باتری این وسایل را شارژ نمود و با برق باتری که همان نوع برق دی-سی است نیز کار کنند.
نور خورشید حاوی بسته های انرژی به نام فوتون می باشد که با برخورد این فوتونها به سطح سلول خورشیدی انرژی الکتریکی تولید می گردد.
بهترین شرایط برای دریافت بیشترین انرژی الکتریکی از یک سلول یا پانل فتوولتایی این است که هوا آفتابی باشد و پرتوهای خورشید به صورت عمودی به سطح سلولها بتابد.
کشورهای جهان یا در نیمکره شمالی خط استوا قرار دارند ویا در نیمکره جنوبی یا بر روی خط استوا. برای کشورهایی که در نیمکره شمالی قرار دارند مانند ایران بایستی پانلها رو به جنوب با زاویه بین 30 تا 40 درجه تنظیم و نصب گردند. زیرا در طول روز خورشید در جنوب ایران قرار دارد. در ظهر هم بیشترین انرژی دریافتی از پانلها را خواهیم داشت زیرا تابش خورشید عمود بر سطح پانلها خواهد بود . در هنگام نصب پانلها بایستی دقت کنیم که پانلها در مکانی نصب گردند که سایه جسمی از قبیل ساختمان ، برگ درختان و… در طول روز بر روی پانلها نیفتد که در این صورت بازده پانلها بسیار کاهش می یابد.
پانلهای فتوولتایی در حال حاضر قیمت نسبتا بالایی دارند ولی با پیشرفت تکنولوژی و تولید انبوه این پانلها در سطح دنیا هر روزه قیمت آنها کاهش می یابد. حال با توجه به بالابودن هزینه پانلهای خورشیدی باید تدابیری اندیشیده شود تا با کمترین تعداد پانل بتوان انرژی مورد نیاز را برآورده کرد. یکی از موثر ترین روشها این است که پانلها را در مکانی نصب کنیم که سایه جسمی روی آنها در طول روز نیفتد . روش دیگر که البته در بعضی مواقع می تواند صرفه اقتصادی داشته باشد استفاده از یک سیستم رد یاب خورشیدی است. بدین صورت که پانلها در طول روز همیشه رو به خورشید خواهند بود و با تغییر موقعیت خورشید در آسمان پانلها هم تغییر موقعیت دهند به گونه ای که همیشه رو به تابش نور خورشید قرار گیرند. یا به عبارتی تابش نور خورشید همیشه عمود بر سطح پانلها می باشد. در این حالت تاثیر بسیار زیادی در بازده پانلها دارد
همانطور که در قسمتهای اصلی این سیستم گفته شد ، یکی از قسمتهای اصلی این سیستم بانک باتری میباشد . بانک باتری شامل تعدادی باتری می باشد که بهم متصل شده اند و کار آنها ذخیره انرژی الکتریکی تولید شده توسط پانلهای خورشیدی می باشد. از برق تولیدی پانلهای خورشیدی به 2 صورت میتوان استفاده نمود . 1- اگر در روز باشد می توان به طور مستقیم از انرژی تولیدی سلولها برای مصرف کننده ها استفاده نمود. 2- در مواقعی که هوا ابری است یا در شب هنگام ، می توان از انرژی ذخیره شده در باتریها جهت تامین انرژی الکتریکی وسایل برقی استفاده کرد.
بله. ولی مقدار انرژی دریافت شده کمتر از حالتی است که هوا آفتابی است. در کشورهای اروپایی مانند آلمان که در اغلب مواقع هوا ابری است ، با این حال از سیستمهای فتوولتایی در مناطقی استفاده میشود.
از پانلها به مدت حدالقل 20 تا 25 سال می توان بهره برداری نمود ولی بعد از 25 سال بازده آنها کم میشود ولی هیچگاه یک پانل بعد از این مدت بطور کلی خراب نمی شود. حال بعد از این مدت در صورتی دیده شد که انرژی تولیدی پانلها به دلیل کاهش راندمان پانلها کاهش یافته است می توان با اضافه کردن چند پانل جدید ، از کل سیستم دوباره استفاده نمود بدون آنکه بخواهیم تمامی پانلها را عوض کنیم.
پانلها را می توان در نزدیکترین مکان به مصرف کننده یا حتی بر روی پشت بام خانه ها نصب نمود. بنابراین از مقدار قابل توجهی تلفات ناشی از سیم کشی و هزینه های مربوط به سیم کشی جلوگیری می شود. در ضمن با نصب این پانلها بر روی تیرهای چراغ برق و یا پشت بام می توان از اشغال فضا نیز جلوگیری کرد.
در برخی از کتابها از این دو واژه به اشتباه بکار برده شده است . پانل خورشیدی یک صفحه مسطح می باشد که تعدادی سلول خورشیدی روی آن نصب شده است و بهم متصل شده اند . باتری خورشیدی نوعی خاص از باتری است که در یک سیستم قتوولتایی بکار می رود . تفاوت این باتریها با باتریهای رایج در بازار این است که دارای طول عمربیشتری است.
بله. هم اکنون پانلهایی ساخته شده اند که به راحتی می توانند خم شوند و حتی دور مچ دست قرار بگیرند که البته قیمت آنها بیشتر از پانلهای معمولی می باشد و در مواردی خاص کاربرد دارند.
سلولهای خورشیدی در سال 1883 کشف شد و از همان زمان تحقیقات جهت بالا بردن بازده این سلولها آغاز شد. در ابتدا بازده آنها در حدود 2% بوده ولی هم اکنون پانلهای تجاری در حدود 11 تا 15% بازده دارند. البته پانلهایی با بازده بیش از 30% نیز ساخته شده است که در مصارف تجاری فعلا بکار نمی رود.
اولین کاربرد سیستمهای فتوولتایی در پروژه های فضایی و ماهواره ها بود. ماهواره ها تمامی انرژی مورد نیاز خود را از سیستمهای فتوولتایی تامین می کنند .
بسیاری از مردم به اشتباه به پانل خورشیدی ، سلول خورشیدی می گویند. سلول خورشیدی کوچکترین عضو یک پانل خورشیدی می باشد. به عبارتی یک پانل فتوولتایی ( ماژول ) میتواند از دهها سلول خورشیدی تشکیل شده باشد که به صورت سری و موازی بهم متصل شده اند. هر سلول فتوولتایی در حدود 5/0 ولت می تواند برق تولید کند با جریان بسیار کم .. با سری کردن تعدادی از این سلولها می توان به ولتاژ پیک پانل دست یافت .مثلا با سری کردن 30 تا 36 عدد سلول خورشیدی به ولتاژ خروجی 17 ولت در حالت پیک دست یافت. البته پانلها با ولتاژهای خروجی متفاوتی تولید می شوند. حال به مجموعه سلولهای سری و موازی شده که قادر خواهند بود یک توان معینی را تولید کنند را پانل خورشیدی گویند.
پانلها بنا به تکنولوژی که در آنها بکار رفته دارای بازده های متفاوتی هستند. انرژی تابشی ماکزیمم بر روی سطح زمین در شرایط مطلوب 1000 وات برساعت در ابعاد یک متر مربع می باشد. حال اگر در همان شرایط از یک متر مربع پانل فتوولتایی انرژی الکتریکی معادل 130 وات برساعت را دریافت کنیم بدین معنا است که بازده این پانل در حدود 13% می باشد.
پانلهای خورشیدی با توانهای متفاوتی تولید می گردند. قیمت پانلها بر اساس تولید وات بر ساعت پانل محاسبه میگردد. یعنی بدین صورت است که به ازاء هر وات انرژی تولیدی توسط پانل به عنوان مثال 10 دلار هزینه دربر دارد. حال اگر شما بخواهید یک پانل 10 واتی خریداری کنید بایستی بر حسب هر وات 10 دلار ، در مجموع 100 دلار هزینه کنید.
برای نصب یک سیستم فتوولتایی برای یک خانه مسکونی باید برآورد کرد که در یک روز به طور متوسط هر وسیله الکتریکی چند ساعت در حال کار است و توان مصرفی هر وسیله الکتریکی چند وات بر ساعت می باشد. حال توان مصرفی هر وسیل برقی را در یک روز پیدا می کنیم و در نهایت توان مصرفی روزانه تمامی وسایل الکتریکی موجود در آن خانه را باهم جمع کرده و به شرکت مجری اعلام می کنیم. شرکت مربوطه نیز با توجه به موقعیت جغرافیایی و آفتاب موثردر آن منطقه و اتخاذ ضریب اطمینان مناسب برای پروژه تعداد پانلها و باتریها جهت ذخیره انرژی را محاسبه می کند.
بله . آب شیرین کن خورشیدی دستگاهی است که می تواند در ابعاد مختلف ساخته شده و برای تامین آب سالم یک خانه و حتی یک روستا یا در مواقع بحرانی مانند زلزله در یک منطقه از این دستگاه استفاده نمود. به دو صورت ایستگاهی یا قابل حمل ساخته می شود و در مناطق مختلف کاربرد دارد.
بله . می توان یک خانه را بطور همزمان هم به سیستم فتوولتایی متصل نمود و هم به برق شهر. در این حالت در زمان پیک بار شبکه ( شب هنگام که تعداد مصرف کننده های شبکه به شدت افزایش می یابد ) از برق ذخیره شده داخل باتریها توسط پانلهای خورشیدی استفاده نمود و در این مواقع کمک بزرگی به پایداری شبکه سراسری برق می شود.
از سیستمهای فتوولتایی در هر منطقه ای که نور خورشید بتابد کاربرد دارد . یکی دیگر از کاربرد های سیستمهای فتوولتایی تامین برق خانه های مسکونی می باشد.
بله . اتفاقا سیستمهای فتوولتایی در پروژهای فضایی و ماهواره ها بیشترین کاربرد را دارد. تمامی ماهواره هایی که در اطراف کره زمین پراکنده شده اند و شبانه روز درحال رد و بدل اطلاعات و … هستند تمامی انرژی برق خود را از طریق پانلهای فتوولتایی تامین می کنند. همانگونه که شاهد آن هستیم ، ماهواره ها به صورت شبانه روزی در حال کار می باشند بدون آنکه اختلالی در سیستم تامین برق آنها بوجود آید. در تمامی پروژه های فضایی مانند کاوشگر مریخ از سیستم فتوولتایی استفاده شده است و میتوان گفت که در فضا فقط از طریق انرژی خورشید میتوان برق مورد نیاز آنها را تامین نمود.
با بکار بردن لامپهای فلورسنت فشرده ( لامپهای کم مصرف ) می توان برای روشنایی محوطه پارکها و حتی روشنایی جاده ها از سیستم فتوولتایی استفاده نمود.
امروزه با توجه به آلودگی محیط زیست ناشی از سوختهای فسیلی ، دنیا به این فکر افتاده است که از انرژیهای پاک برای بکار انداختن اتومبیلها و سایر وسایلی که از سوختهای فسیلی استفاده می کنند بکار ببرد. یکی از این انرژیها خورشید می باشد که به عنوان یکی از انرژیهای پاک به شمار میرود . با بکار بردن پانلهای فتوولتایی بر روی سقف اتومبیلها میتوانند باتری بکار رفته در اتومبیلها را شارژ کند و اتومبیل به حرکت خود ادامه دهد.
بله. در مناطق کوهستانی و مناطقی که سیستمهای تقویت کننده موبایل و رادیو – تلویزیون در آنجا قرار دارند می توان با نصب سیستمهای فتوولتایی در کنار آنها برق مورد نیاز این سیستمها را تامین نمود.
بله . در مناطقی دور دست می توان با بکار بردن سیستم فتوولتایی برق مورد نیاز جهت پمپاژ آب و همچنین روشنایی و … بکار برد و مشغول به کار شد بدون آنکه نگرانی از دور دست بودن آن منطقه از شبکه برق سراسری را داشته باشیم.
خوراک پز خورشیدی، آبگرمکنهای خورشیدی، آبشیرین کنهای خورشیدی،یخچال خورشیدی،خشک کن خورشیدی و گلخانه خورشیدی
1-کلکتورهای نوع صفحه تخت (Flat Plate Collectors – FPC)
2- کلکتورهای نوع جفت سهموی (Compound parabolic collectors)
3- کلکتورهای لوله خلاء (ETC Evacuated tube collectors)
این کلکتورها اغلب بصورت ثابت در محل خود نصب میشوند و نیازی به دنبال کردن خورشید ندارند.
در انواع یو پی اس ها به صورت دوره ای باید مواردی مرتب چک گردد که آنها شامل ولتاژ یو پی اس و فرکانس ورودی و خروجی ، توان مصرفی یو پی اس (ups ) ، دمای محیط و دمای داخلی یو پی اس ، مسیرهای تهویه و فنهای داخلی یو پی اس ها ، جریان شارژ باتریها با قطع ورودی ups و اطمینان از سالم بودن کلیه باتریها در هنگام backup ، اطمینان از سالم بودن کلیه کلیدهای ورودی و خروجی و غیره ………..
در برخی موارد نگرانی شما بابت تعمیر یوپی اس گران قیمت بی دلیل است زیرا ممکن است تعمیر یو پی اس رایگان انجام گیرد. قبل از اقدام برای تعمیر یو پی اس اطمینان حاصل کنید که گارانتی شما تمام شده است. اگر یو پی اس شما هنوز تحت ضمانت است می توانید آن را رایگان تعمیر کنید.
تعمیر و سرویس یو پی اس چه زمانی که دیگر از کار افتاده باشند و چه زمانی که قابلیت و توانایی اولیه را نداشته باشد لازم و ضروری است. گرچه برخی افراد برا آنکه هرینه ای برای تعمیر یو پی اس خود نپردازند و آن را سرویس نکنند در آینده باید چند برابر قیمت تعمیر یو پی اس را صرف خرید یو پی اس جدید نمایند.
تعمیر ارزان قیمت یو پی اس:
اعتماد کردن به برخی از تعمیرکاران یو پی اس در کلان شهر تهران کمی سخت است. برخی از تعمیرکاران نالایق با انجام کارهای کوچک ممکن است پول زیادی از شما طلب کنند. از آنجا که یو پی اس دارای قطعات پیچیده ای است اختلال در برخی از این قطعات موجب خاموشی و از کارافتادگی یو پی اس می گردد. در مقابل تعمیر کار یو پی اس حرفه ای در کسری از ساعت می تواند ایراد را یافته و مشکل را حل کند. حال برخی تعمیرکاران از این مشکلات ساده که در یو پی اس ایجاد میگردد سواستفاده نموده و قیمت تعمیر یو پی اس را بالا به مشتری می گویند.
در برخی موارد نیز تعمیر و تعویض قطعات یو پی اس همیشه نیاز به تعویض قطعات جانبی ندارد مگر اینکه قطعات یو پی اس های قدیمی شما یا خازن های آن سوخته باشد اگر مشکل از فیوز باشد فقط کافی است فیوز آن را تعویض کنید.
باطری یو پی اس شما در محل تعویض خواهد شد و به همراه گارانتی باتری به شما تحویل می گردد. چنانچه یو پی اس شما مشکلات برقی دیگری نیز داشته باشد همکاران ما آنرا برطرف خواهند نمود.
پس از انتخاب برند و آمپر باطری مورد نظر قیمت به روز بازار به شما اعلام می شود. از آنجا که هدف ما جلب اعتماد شماست قیمت اعلامی کاملا رقابتی و بهترین قیمت موجود در بازار خواهد بود.
تعمیر باتری یو پی اس در محل:
در صورتیکه یو پی اس شما نیاز به خدماتی داشته باشد، تنها دو گزینه پیش روی شماست، راه اول، به روش سنتی و قدیمی، وقت و هزینه خود را به یو پی اس اختصاص داده و حداقل نیمی از روز کاری را هدر دهید.
اما قیمت بالای رفت و آمد و ارزش بیش از پیش وقت در جامعه امروزی، راه حل دومی را پیش روی ما قرار داده و آن، دریافت خدمات تعمیر یو پی اس در محل است.
ساکنین تهران می توانند فقط با یک تماس، کارشناسان ما را در کنار خود داشته باشند و مشکل باتری یو پی اس خود را برطرف کنند
ژنراتورها با سوخت های فسیلی کار میکنند و هنگام قطع برق پس از حدود چند ثانیه تاخیر وارد مدار برق می شوند. به دلیل ماهیت آنها نیاز به نگهداری ، محلی برای ذخیره سوخت و دارای سر و صدا هستند. ژنراتورها هنگام قطع برق موجب بروز وقفه می شوند ولی یو پی اس (UPS) هیچگونه وقفه ای را ایجاد نمی کند. یکی دیگر از مشکلات ژنراتورها یا موتورهای برق تغییر فرکانس آنها به دلیل تغییر سرعت موتور است که باعث به هم خوردن سنکرونیزاسیون در وسایلی می شود که با برق شهر سنکرون شده اند.
در بسیاری از کاربردهای حساس ، ژنراتور در کنار یو پی اس مورد استفاده قرار می گیرند تا پس از قطع برق شهر و پیش از وارد شدن ژنراتور ، یو پی اس توان خروجی را تامین کند. پس از ورود ژنراتور به مدار نیز یوپی اس ولتاژ و فرکانس خروجی ژنراتور را تثبیت می کند.
بعضی یو پی اس ها تکنولوژی نول مشترک هستند. یعنی نول ورودی برق شهر رو لازم نیست با نول خروجی یو پی اس جدا بکنند و میتوانند به صورت مشترک استفاده کنند.
ولی بعضی یو پی اس ها تکنولوژی نول مشترک نیستند یعنی نول برق شهر باید با نول خروجی یو پی اس جدا شوند .
تمامی یو پی اس های سه فاز نول مشترک هستند