کاربران دستگاههای یو پی اس همواره میپرسند که یو پی اس چگونه کار میکند؟ یک یو پی اس برق در واقع یک دستگاه تامین و ذخیره برق است تا اولا در زمانهای قطع برق شبکه از انرژی ذخیره شده در باتری یو پی اس برای تامین برق وسایل برقی استفاده کنیم و دوم اینکه نوسانات و نویز های ولتاز را که در برق شهری وجود دارد را فیلتر و تعدیل کنیم.
قطعات اصلی دستگاه یو پی اس
- ترانس و مبدل برق متناوب شهر به برق 12 یا 24 ولت مستقیم برای باتری
- باتری 12 یا 24 ولت که البته عمدتا از باتری 12 ولت استفاده میشود
- مبدل اینورتر تبدیل برق مستقیم به متناوب
- مدار هوشمند بای -پس برای وصل کردن آنی برق باتری به مصرف کننده در هنگام قطع برق
در برخی انواع پیشرفته بوردهای خاصی برای نویز گیری و افزایش کیفیت برق خروجی یو پی اس بکار میرود که گاهی همین امر قیمت یو پی اس را بسیار بالا میبرد.
قیمت یو پی اس عادی
قیمت یو پی اس های متداول در کاربردهای خانگی و اداری در تاریخ 29 خرداد ماه سال 1403 حدود 16 تا 30 میلیون تومان است. از نقطه نظر قیمت یو پی اس ذخیره برق باید گفت، قیمت به مشخصات فنی و حتی تا حدی به برند مورد تقاضا نیز بستگی دارد.
کیفیت قطعات و بهویژه باتری در انواع اروپایی و برخی انواع چینی بسیار خوب است. باتری ups که قلب یو پی اس به حساب میآید، بسته به ضخامت باتری در سه کلاس قرا میگیرند که ضخیمترین باتریها مربوط به کلاس L است. بیشتر باتریها از نوع تک سلولیاند، ولی انواع دو سلولی نیز وجود دارند. قیمت یو پی اس با ذخیره 2 تا 4 ساعت و حدود 500 تا 1000 ولت آمپر توان، حدود 16 میلیون تومان است. قیمت یو پی اس صنعتی تا 1 میلیارد و 200 میلیون تومان هم وجود دارد.