همه چیز درباره یو پی اس

همه چیز درباره یو پی اس

همه چیز درباره یو پی اس

3 (59.87%) 315 vote[s]

همه چیز درباره یو پی اس

یوپی ­اس به زبان ساده چیست؟

یو پی اس دستگاهی الکترونیکی به منظور تامین پیوسته انرژی برای دستگاه­های مصر­ف­ کننده که به اختلالات موجود در شبکه و قطع برق حساس بوده و به دلیل ضرورت و حساسیت­های فوق­العاده زیاد، جزو تجهیزات حیاتی مجموعه­ های کامپیوتری، مخابراتی، کنترل و ابزار دقیق، آزمایشگاهی و بیمارستانی می­باشند.

کاهش یا افزایش ناگهانی ولتاژ، تغییر فرکانس، انواع اعوجاج لحظه­ای یا دایم، نمونه­ هایی از مشکلات ایجاد شده بر روی شبکه­ های برق شهری می­باشند. دستگاه­های الکترونیکی پیشرفته و حساس (نظیر     سیستم­های کامپیوتری، تجهیزات مخابراتی و پزشکی) با توجه به کاربردهای ویژه و حساسی که دارند نیازمند تجهیزات ضروری مانند منبع تغذیه بدون وقفه و نسبتاً دقیق بوده تا ولتاژ و فرکانس ثابت و قابل اطمینان را تامین نماید.

در کشورهای پیشرفته علیرغم قطع برق شهر، دستگاه یو پی اس از وسایل ضروری کامپیوترها محسوب می­شود. به عنوان مثال در صورت وجود کوچکترین اغتشاش در برق شهر بخش کنترل کامپیوتر، با تولید یک پالس موجب خاموش و روشن شدن مجدد (Restart) کامپیوتر می­گردد. لذا با این عمل اطلاعاتی که در حافظه RAM سیستم وجود دارد، از بین رفته و زیان­های جبران­ناپذیری به کاربر وارد شده و حاصل کار کاربر در چند لحظه از بین می­رود.

در مورد سایر سیستم­های حساس نظیر دستگاه­­های مخابراتی و شبکه­ های اطلاعاتی نیز با قطع یا تغییر مشخصات منبع تغذیه، هماهنگی بخش­های مختلف دستگاه به هم خورده و بر اثر قطع و وصل­های متوالی، علاوه بر صدماتی که به قطعات دستگاه وارد می­شود، عملکرد کل سیستم با اختلال مواجه می­گردد. با توجه به مطالب فوق، نیاز به وجود دستگاهی که بتواند جایگزین مناسبی برای برق شهر در مواقع اضطراری گردیده و با حذف اختلالات شبکه تغذیه مدارات حساس را بر عهده گیرد، نمایان می­شود.

این دستگاه یو پی اس نام دارد. لازم به ذکر است که در مواقع قطع برق می­توان از ژنراتوهای AC جهت تغذیه دستگاه­ها استفاده نمود ولی این منابع با توجه به مشکلاتی نظیر شناور بودن ولتاژ و فرکانس، حجم بزرگ، آلودگی صوتی، دودزا بودن، زمان طولانی وصل شدن بعد از قطع برق و لزوم سرویس و بازبینی دایمی عملاً کاربردی در دستگاه های حساس ندارد. دستگاه­های یو پی اس با ابعاد کوچک و بدون نیاز به سرویس دایمی و بدون ایجاد آلودگی­ها با تثبیت ولتاژ و فرکانس، وسایل بسیار مناسبی جهت حفاظت سیستم­­ها در مقابل اختلالات برق شبکه می­باشند.

 

انواع اختلالات رایج در برق شهر

برای درک اهمیت UPS­ها، در این بخش به بررسی اختلالات رایج در برق شهر می­پردازیم.

قطع برق (Blackout/Power Failure)

به قطع کامل برق برای مدتی طولان یتر از یک دقیقه اطلاق شده که در هنگام وقوع آن، منبع برق کاملاً از کار می­افتد. (شکل شماره 1-2)

قطع برق

شکل شماره 1-2

عوامل موثر در ایجاد اختلال:

این وضعیت ممکن است در اثر بروز اشکال در خطوط نیرو مانند قطع کلیدها، فیوزها و یا حوادثی نظیر طوفان همراه با رعد و برق و یا سایر شرایط ایجاد گردد.

تاثیر اختلال بر شبکه و بار مصرفی:

  • از دست رفتن اطلاعات در حال اجرا در RAM و یا Cache
  • توقف عملیات اجرایی و عدم امکان فعالیت
  • ضرر ناشی از زمان از دست رفته برای تنظیم یا تعمیر سیستم آسیب دیده
  • زیان­های تجاری در معاملات اینترنتی On-line
  • بروز خطر جانی در تجهیزات درمانی (سیستم­های کنترل حفظ حیات)

افت لحظه­ ای ولتاژ (Sag Power)

به کاهش کوتاه مدت ولتاژ برق اطلاق شده که تقریبا 85% از کل اختلالات موجود در برق شهر را شامل می­شود. (شکل شماره 2-2)

افت لحظه­ ای ولتاژ

شکل شماره 2-2

عوامل موثر در ایجاد اختلال:

این امر ناشی از سوئیچ کردن یک بار با توان بالا مانند دستگاه­های تهویه هوا یا راه انداختن موتورهای الکتریکی، تاسیسات حرارتی و برودتی و یا بروز اتصال کوتاه در مناطق اطراف می­باشد. همچنین عدم دقت در انتخاب سایز مناسب برای کابل­های برق استفاده شده در ساختمان و تغییرات شبکه در زمان اوج مصرف بخصوص در فصل گرما از دیگر عوامل ایجاد این اختلال است.

تاثیر اختلال بر شبکه و بار مصرفی:

در صورتیکه ولتاژ منبع اصلی آنقدر پایین بیایدکه منبع تغذیه کامپیوتر نتواند ولتاژی دریافت کند، افت  ولتاژ باعثRestart شدن کامپیوتر می­شود. هنگ کردن کامپیوتر، قفل کردن صفحه کلید، کم یا زیاد شدن نور لامپ­ها و کوچک شدن صفحه تصویر مانیتور از دیگر تبعات این نوع اختلال می­باشد.

همچنین بدلیل ثابت بودن توان الکتریکی دستگاه مصرف­­کننده، افت ولتاژ سبب افزایش کوتاه مدت جریان شده و به تبع آن باعث کم شدن راندمان و کوتاه شدن عمر دستگاه مصرفی می­گردد.

افزایش لحظه ای ولتاژ (Power Surge)

عبارتست از افزایش لحظه ای دامنه­ ی ولتاژ که برای چند سیکل پیاپی ادام هدار و در حدود  ثانیه طول می­کشد. (شکل شماره 3-2)

افزایش لحظه ای ولتاژ

شکل شماره 3– 2

عوامل موثر در ایجاد اختلال:

این اختلال معمولاً به دلیل سوئیچ نمودن بار در مراکز فرعی و یا به یکباره خاموش شدن دستگاه­های توان بالا و یا پرمصرف بوجود می­آید. همچنین اتصال کوتاه و عدم توجه به سایز مناسب برای کابل­های برق نیز از عوامل ایجاد آن می­باشند.

تاثیر اختلال بر شبکه و بار مصرفی:

این اختلال باعث وارد آمدن فشار به دستگاه­های حساس شده و در طول زمان سبب خرابی آنها        می­گردد. همچنین می­تواند باعث بروز خطا در داده ­های دیجیتال و قفل شدن کامپیوتر شود.

کم و زیاد شدن نور لامپ­ها و تغییرات ناگهانی در عرض تصویر مانیتور نیز از اثرات محسوس افزایش لحظه ای ولتاژ می­باشد.

ولتاژ ضعیف (Brownout/Under Voltage)

به ضعیف شدن ولتاژ برای مدت زمان طولانی گفته می­شود. (شکل شماره 4-2)

ولتاژ ضعیف

شکل شماره 4-2

عوامل موثر در ایجاد اختلال:

این اختلال زمانی ایجاد می­شود که منبع اصلی تولید برق، قدرت تامین توان مورد نیاز شبکه (بار مصرفی) را ندارد، به همین دلیل شرکت برق، ولتاژ شبکه سراسری را کاهش می­دهد.

تاثیر اختلال بر شبکه و بار مصرفی:

برای یک بار مصرفی، با توان ثابت، کاهش ولتاژ شبکه سبب افزایش جریان بار خواهد شد که این افزایش به نوبه خود می­تواند سبب کاهش طول عمر قطعات بکار رفته در دستگاه مصرفی شود.

کاهش ولتاژ بیش از یک دقیقه می­تواند موجب عملکرد نادرست تجهیزات گردد. مثلا در یک موتور القایی، می­تواند منجر به بالا رفتن تلفات حرارتی و یا تغییر سرعت (دور موتور) شود.

ولتاژ قوی (Over Voltage)

به قوی و یا بیشتر شدن دامنه ­ی ولتاژ برای مدت زمان طولانی که می­تواند موجب بالا رفتن توان راکتیو در خروجی بانک­های خازنی شود اطلاق می­شود. (شکل شماره 5-2)

ولتاژ قوی

شکل شماره 5-2

عوامل موثر در ایجاد اختلال:

صاعقه و رعد و برق از مهمترین عوامل ایجادکننده این نوع اختلال می­باشد.

تاثیر اختلال بر شبکه و بار مصرفی:

باعث سوختن دستگاه مصرفی و یا آتش سوزی می­شود.

نوسانات فرکانسی (Frequency Variation)

به تغییر فرکانس شکل موج ورودی اطلاق می­شود. (شکل شماره 6-2)

نوسانات فرکانسی

شکل شماره 6 – 2

عوامل موثر در ایجاد اختلال:

این اختلال معمولا در جاهایی دیده می­شود که منبع تولید انرژی برای تغذیه­ ی دستگاه­ ها، ژنراتور (موتور برق) باشد.

تاثیر اختلال بر شبکه و بار مصرفی:

نوسانات فرکانسی باعث برش ولتاژ و کاهش دقت دستگا­­ه های حساس آزمایشگاهی، مخابراتی، تجهیزات پزشکی و… و همچنین به هم خوردن همزمانی (Synchronizing) در برخی دستگاه­ ها که با عبور از صفر ولتاژ کار می­کنند، می­شود.

اعوجاج­ هارمونیکی (Harmonic Distortion)

به اغتشاش­های پریودیک و شبه سینوسی ولتاژ منبع و یا به جریانی که بارهای غیر خطی از منبع می­کشد گفته می­شود. (شکل شماره 7-2)

اعوجاج­ هارمونیکی

شکل شماره (7-2)

عوامل موثر در ایجاد اختلال:

هارمونیک­ها عموما توسط بارهای غیرخطی بوجود می­آیند که از برق شهر جریان هایی بالا می­کشند. مانند کامپیوتر، دستگاه ­های فتوکپی، پرینترهای لیزری، موتورهای دوار با سرعت متغیر، دستگاه­ های جوشکاری و…

تاثیر اختلال بر شبکه و بار مصرفی:

هارمونیک­ها باعث افزایش نامناسب جریان می­شوند و این افزایش اثر خود را در دماهای بالا نشان داده و باعث خرابی اجزای تشکیل­ دهنده و افزایش حرارت دستگاه می­شوند.

دمای تولید شده بوسیله هارمونیک­ها می­تواند سیم­ های اصلی نول سایت را خراب کند مگر آنکه سیم­ها به اندازه کافی ضخیم در نظر گرفته شوند.

حالت­های گذرای سوئیچینگ (Switching Transients)

به تغییرات ناخواسته و لحظه­ های فرکانس از مقدار تعیین شده گفته می­شود. (شکل شماره 8-2)

حالت­های گذرای سوئیچینگ

شکل شماره 8-2

عوامل موثر در ایجاد اختلال:

پیدایش عناصر نیمه هادی (ترانزیستورها) و استفاده­ ی فراوان از آنها در شبکه ­های قدرت، عامل مهمی برای ایجاد هارمونیک در سیستم­های قدرت می­باشد.

اکثر PC­ها توسط منابع تغذیه سوئیچینگ تغذیه می­شوند و این باعث می­شود مشکلات مربوط به هارمونیک­ها با افزایش تعداد کامپیوترها به صورت تصاعدی بالاتر رود.

نویز الکتریکی (Electrical Line Noise)

نویز در واقع تغییرات نامنظم و کاملا اتفاقی ولتاژ است. تداخل الکترومغناطیس (EMI) و یا تداخل ناشی از فرکانس­های رادیوئی (RFI) از انواع نویز هستند. (شکل شماره 9)

نویز الکتریکی

شکل شماره  9 – 2

عوامل موثر در ایجاد اختلال:

نویز الکتریکی در اثر مشکلات کابل، کابل­کشی و مجاورت با تجهیزات فرکانس رادیویی، القای امواج روی خطوط انتقال، کارکرد ترانسفورمرها، ژنراتورها و دستگاه­ های صنعتی بوجود می­آید.

تاثیر اختلال بر شبکه و بار مصرفی:

نویزها باعث سوء کارکرد و بروز خطا در برنامه­ های اجرایی و فایل­های اطلاعاتی می­گردد. به طور­کلی نویز الکتریکی می­تواند باعث اشکالات نرم افزاری (مانند Hang نمودن کامپیوتر) و در نتیجه از دست رفتن اطلاعات شده ولی موجب آسیب­های سخت­افزاری نمی­گردد.

نویزها دو نوع اند:

  1. Normal Mode Noise
  2. Common Mode Noise

1- Normal Mode Noise 

این نویزها عموما بین خطوط فاز و نول شبکه دیده شده و باعث آسیب منابع تغذیه، بردها و اجزای تشکیل دهنده مدار می­شوند. (شکل شماره 10-2)

Normal Mode Noise

شکل شماره  10-2

2- Common Mode Noise

بیشتر نویزها از این دسته ­اند و بین خطوط فاز و ارت یا نول و ارت وجود داشته و باعث از دست رفتن اطلاعات در کامپیوترها می­شوند. (شکل شماره 11-2)

Common Mode Noise

شکل شماره  11-2

تاثیر نویز در بیت­های اطلاعاتی:

طبق منطق موجود در تجهیزات و دستگا­ه ­های کامپیوتری، سطح ولتاژ صفر ولت، سطح منطقی صفر و سطح ولتاژ 5 ولت، سطح منطقی یک در نظر گرفته شده است.

نویزهای وارد شده به سیستم­ها در سطوح منطقی مختلف، می­توانند بر روی سیستم تأثیر­ گذاشته و سطح منطقی را تغییر دهند. (شکل شماره 13-2)

تاثیر نویز در بیت­های اطلاعاتی

  شکل شماره 13-2: بیت­های نویزه

           تاثیر نویز در بیت­های اطلاعاتی

  شکل شماره 12-2: بیت­های عادی

اسپایک (Spike)

عبارتست از افزایش بسیار زیاد لحظه­ای ولتاژ (شکل شماره 14-2)

اسپایک

شکل شماره  14-2

عوامل موثر در ایجاد اختلال:

ضربات ناشی از رعد و برق و یا عواملی که باعث سقوط خطوط انتقال برق می­شوند، باعث بروز این اختلال می­گردند. مانند: طوفان، تصادفات و …

تاثیر اختلال بر شبکه و بار مصرفی:

باعث سوختن مدارهای داخل کامپیوتر شده و یا با سوختن هارد (Hard Disk) باعث از بین رفتن اطلاعات می­گردد.

آماری از اختلالات برق

آمار اختلالات برق بر روی کامپیوتر، ارائه شده توسط Computer World

آمار اختلالات برق بر روی کامپیوتر

 

شکل شماره 1-3

آمار اختلالات برق در مدت یک ماه، ارائه شده توسط شرکت IBM

همه چیز درباره یو پی اس

                       شکل شماره 2-3

آمار انواع اختلالات برق در مدت یک ماه، ارائه شده توسط شرکتAT&T

آمار انواع اختلالات برق در مدت یک ماه

شکل شماره 3-3

پارامترهای اصلی جهت خرید دستگاه یوپی اس

(Total Harmonic Distortion) THD

وجود بارهایی که از منابع تغذیه سوئیچینگ استفاده می­کنند، به دلیل ایجاد هارمونیک در شبکه، باعث داغ شدن سیم­ های نول و به تبعه آن باعث بروز گرما در سیستم برق می­شوند. بنابراین برای مکان­هایی که تعداد دستگاه ­های کامپیوتری زیادی دارند، توصیه می­شود از یو پی اس باTHD جریان ورودی پایین مثلا 10% استفاده شود.

Switch Time

به فاصله زمانی بین سوئیچ از برق شهر به باتری و بالعکس گفته می­شود. هر چه این زمان بیشتر باشد احتمال Restart شدن کامپیوتر در لحظه سوئیچ بیشتر خواهد بود. دستگاه­ هایی که زمان سوئیچ آنها حدود صفر است به دستگاه ­های On-Line معروف هستند.

Backup Time

زمان مورد نیاز برای وضعیتی است که برق شهر قطع شده و لازم است برای تغذیه بار مصرفی از شارژ باتری استفاده شود. این زمان بستگی به باتری دارد و با کم و زیاد شدن باتری، کم و یا زیاد می­شود. یو پی اس  ممکن است دارای باتری داخلی بوده و یا امکان اضافه نمودن باتری خارجی (کابینت باتری) به جهت طولانی نمودن مدت زمان برق­ دهی، برای آن وجود داشته باشد.

Noise Filtration

فیلتراسیون نویز بسته به مکان استفاده تغییر می­کند و زمانی که کنترل نویزهای Normal و Common ورودی به سیستم مهم است از آن استفاده می­شود.

Audible Noise

زمانی که دستگاه روشن است بر اساس صدای ناشی از فن یا ترانس دستگاه میزان نویز صوتی سیستم مشخص می­شود.

Size & Weight

سایز و حجم دستگاه می­تواند بر­اساس مکان استفاده متفاوت و در بحث حمل و نقل و یا خدمات مهم باشد.

Interface and Ergonomy

شکل ظاهری و تناسب دستگاه با توجه به نوع و مکان استفاده، نقش مهمی در انتخاب یو پی اس دارد.

Robustness and Reliability

استحکام و قابلیت اطمینان زیاد در برابر شرایط سخت و بحرانی از مهمترین پارامترهای انتخاب یوپ یاس مناسب می­باشد.

Technology & Wave Shape

یکی از پارامترهای مهم در انتخاب یوپی اس مناسب، تکنولوژی ساخت آن می­باشد که توضیحات آن­ها در ادامه آمده است.

چنانچه منابع تغذیه دستگاه ­های مورد استفاده (بار) بسیار حساس بوده و هیچگونه نویز یا اعوجاجی نباید به آن وارد شود و شکل موج خروجی به صورت سینوسی کامل و بدون قطعی و بدون وابستگی به ولتاژ ورودی لازم باشد، توصیه می­شود از یو پی­ اس ­های On-line استفاده شود و چنانچه ورود نویز یا تغییر شکل موج خروجی از درجه اهمیت کمتری برخوردار است، یوپ­یاس­های Line-Interactive توصیه می­شود.

Rated VA

توان نامی دستگاه پارامتری است که از دو راه می­توان مقدار آن را محاسبه و سپس دستگاه مناسب را خریداری نمود.

روش اول: مجموع مقادیر توان دستگاه­های مصرفی بر حسب وات را محاسبه نموده و بر0.6  تقسیم می­نمائیم. عدد به دست آمده، مقدار توان مصرفی می­باشد.

روش دوم: مقدار کل جریان را به دست آورده و آن را در 220 ضرب نموده تا مقدار توان مصرفی به دست آید.

عدد به دست آمده از روش 1 یا 2 را با توجه به رنج تولیدی یو­پی­اس­های شرکت فیام صنعت بررسی کرده و یو پی اس موردنظر را بیابید.

برای مثال من می­خواهم برای کامپیوتر خود، یو­پی­اسی را انتخاب نمایم. ابتدا از پشت Power کامپیوتر، مشخصات مانیتور و یا تجهیزات دیگر، وات­های مربوطه را پیدا کرده و با هم جمع می­کنم، که برای مثال عدد 250W به دست می­آید. حال بر 0.6 تقسیم کرده تا عدد 416.6 به دست آید. بنابراین یو پی اس مورد انتخاب من باید VA 416.5 خروجی داشته باشد تا در حالت Full Load کار کند. پیشنهاد می­شود که مقدار بار متصل به یو پی اس نهایتا % 70 از توان خروجی یو پی اس باشد. بنابراین از محصولات فیام صنعت دستگاه 630 SM که دارای توان خروجی VA 630 و یا دستگاه  1250 SM که دارای توان خروجی VA 1250 می­باشد بسیار مناسب است.

Input Voltage Range

به میزان تغییرات ولتاژ ورودی یوپی اس گفته می­شود. مثلا دستگاه یو پی اس که بازه­ ی ولتاژ ورودی آن VAC 148-270باشد، بدان معناست که یو پی اس بین ولتاژ  148 تا 270 ولت برق شهر بدون استفاده از باتری و با در اختیار گرفتن فیلتراسیون داخلی به کار خود ادامه داده و ولتاژ خروجی مناسبی را ارائه می­دهد.

Input Frequency Range

به میزان تغییرات فرکانس ورودی یو پی اس گفته می­شود. مثلا دستگاه یو پی اس که بازه­ ی فرکانس ورودی آن %5 ± Hz­50­می­باشد، بدان معناست که  یوپی­ اس در بازه­ ی فرکانسی47.5  تا 52.5 هرتز بدون استفاده از باتری و با در اختیار گرفتن فیلتراسیون داخلی به کار خود ادامه داده و خروجی مناسبی را ارائه می­دهد. یو پی اس در خارج از این بازه، ورودی یو پی اس را غیرنرمال تشخیص داده و در حالت Backup و ولتاژ خروجی را از باتری تأمین می­نماید.

Output Voltage Range

  • Line Regulation
  • Load Regulation

بازه ­ی ولتاژ خروجی یو پی اس که مقدار آن با بازه­ ی ولتاژ ورودی دستگاه­های مصرفی باید هماهنگ باشد.

Output Frequency Range

بازه­ ی فرکانس خروجی یو پی اس که مقدار آن با بازه­ ی فرکانس ورودی دستگاه­ های مصرفی باید هماهنگ باشد.

Efficiency

  • Normal Mode
  • Backup Mode

مقدار توان خروجی دستگاه یو پی اس با توجه به مقدار توان ورودی دستگاه تحت عنوان Efficiency مطرح بوده که این عدد معمولا %100 نیست، زیرا مقداری از توان ورودی توسط خود یوپ یاس مصرف   می­شود.

میزان راندمان و کارایی دستگاه بنا به نوع تکنولوژی ساخت متفاوت و به خصوص در حالت باتری به علت تغذیه از باتری­ها از اهمیت ویژه برخوردار است.

Efficiency در دستگاه­ های Line-Interactive  بین % 80-70 بوده و در دستگاه ­های On-Line بیش از %80 می­باشد.

UPS Management Software

یکی از معیارهای مهم جهت خرید یوپی­اس، بررسی بحث مدیریت آن توسط نرم­ افزارهای مرتبط با یو پی اس می­باشد. مانیتورینگ و کنترلینگ یو پی اس (حتی به صورت Remote)، مکانیزم Auto Saving فایل­ها در زمان­های بحرانی، کاربرپسند بودن و پشتیبانی آن از سیستم عامل­های مختلف از جمله مهمترین ویژگی­های یک نرم­افزار مدیریت یوپی­اس می­باشد.

شرکت فیام صنعت با توجه به نیاز مشتریان و تکنولوژی روز دنیا اقدام به طراحی و پیاده سازی نرم­افزارهای قدرتمندی نموده است که به جرأت، در نوع خود بی­ نظیر است. جهت اطلاعات بیشتر در مورد نرم ­افزار، دریافت آخرین ورژن و دفترچه راهنمای آن می­توانید به آدرس اینترنتی https://fiammco.ir/services/نرم-افزارهای-تخصصی-یوپی-اس/ رجوع نمائید.

انواع تکنولوژی ساخت یوپی اس

ساختار کلی یو پی ­اس

برق ورودی وارد یک مبدل (Converter) شده و با رگولاسیون که در خروجی خود انجام می­دهد وارد بار مصرفی می­شود. یک منبع انرژی باتری هنگام قطع برق، انرژی را تأمین کرده و به منظور محفوظ ماندن انرژی در لحظه سوئیچینگ از برق به باتری و بالعکس از یک خازن استفاده می­شود. (شکل شماره1-5)

ساختار کلی یو پی ­اس

شکل شماره 1-5: ساختار کلی یوپی اس

انواع تکنولوژی­های شناخته شده جهت ساخت یوپ­یاس عبارتند از:

در این قسمت سعی داریم شما را با سه نوع تکنولوژی ساخت یوپی اس آشنا نمائیم.

Line-Interactive Technology

در این نوع تکنولوژی برق ورودی وارد بخش Power Interface شده و خروجی را تأمین و همزمان عمل شارژ باتری انجام می­گیرد.

Inverter در حالت نرمال (برق شهر) وظیفه شارژ باتری و در حالت قطع برق شهر، وظیفه تولید برق سینوسی از انرژی ذخیره شده در باتری را بر عهده دارد. (شکل شماره 2-5)

ساختار تکنولوژی Line-Interactive

شکل شماره 2-5: ساختار تکنولوژی Line-Interactive

برق ورودی وارد فیلتر شده و ترانس AVR (Automatic Voltage Regulation) عمل تضعیف (Buck) یا افزایش (Boost) برق ورودی را انجام می­دهد و با یک رگولاسیون خوب، برق را به بار مصرفی می­رساند.

  • بررسی حالت نرمال

ساختار تکنولوژی Line-Interactive در حالت نرمال

شکل شماره3-5: ساختار تکنولوژی Line-Interactive در حالت نرمال

  • بررسی حالت باتری

ساختار تکنولوژی Line-Interactive در حالت باتری

شکل شماره 4-5: ساختار تکنولوژی Line-Interactive در حالت باتری

محصولات مرتبط

محصولات شرکت فیام صنعت که از این تکنولوژی استفاده می­کنند به دو سری تقسیم می­شوند:

  • Smart Micro UPS
  • Smart Sine Plus

Smart Micro UPS

این دستگاه در دو مدل Desktop و Rack-Mount و با توان­­های خروجی  VA 630 و VA 1250 طراحی شده است و شکل موج خروجی این سری از دستگاه­ها در حالت نرمال (برق شهر)، سینوسی کامل و در حالت سوئیچینگ از برق شهر به Inverter، شبه سینوسی بوده و مدت زمان سوئیچ msec 2.5 می­باشد.

لحظه سوئیچ از برق به اینورتر (شکل موج خروجی: شبه سینوسی)

شکل شماره5-5: لحظه سوئیچ از برق به اینورتر (شکل موج خروجی: شبه سینوسی)

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این سری از دستگاه­ها و مشاهده ­ی جداول مشخصات فنی و Backup Battery به آدرس https://fiammco.ir/ups مراجعه نمائید.

Smart Sine Plus

این دستگاه در دو مدل Desktop و Rack-Mount و با توان­های خروجی VA 1500، VA 2000 و VA 3000 طراحی شده است. شکل موج خروجی این سری از دستگاه­ها در حالت نرمال (برق شهر) و هم در حالت قطع برق، سینوسی کامل و مدت زمان سوئیچ msec 2-4 می­باشد.

لحظه سوئیچ از برق به اینورتر (شکل موج خروجی: سینوسی کامل)

شکل شماره 6-5: لحظه سوئیچ از برق به اینورتر (شکل موج خروجی: سینوسی کامل)

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این سری از دستگاه­ها و مشاهده ­ی جداول مشخصات فنی و Backup Battery به آدرس https://fiammco.ir/ups مراجعه نمائید.

Ferro Resonant

دستگاهی که شرکت فیام صنعت آن را عرضه و به واسطه­ ی آن، ایران را در رده سومین کشور تولیدکننده ­ی این تکنولوژی پس از آمریکا و آلمان قرار داده است Ferro Resonant UPS می­باشد. (شکل شماره 7-5)

همه چیز درباره یو پی اس

شکل شماره 7-5: تکنولوژی Ferro Resonant

خواص ویژه ترانسفورمر فرورزنانت:

  • رگولاسیون ولتاژ بطور پیوسته
  • توانایی حذف نویز Common Mode در حد 120dB
  • توانایی حذف نویز Normal Mode در حد 60dB
  • ساخت شکل موج سینوسی مستقل از شکل موج ورودی
  • توانایی تصحیح ضریب توان
  • توانایی ذخیره­سازی انرژی در لحظات گذر
  • سازگاری با منابع تغذیه سوئیچینگ

ترانسفورمر

شکل شماره 8-5: ترانسفورمر

  • بررسی حالت نرمال

درحالت نرمال (برق شهر)، Inverter قطع می­باشد و ورودی مستقیماً وارد ترانس شده تا خروجی فراهم شود.

ساختار تکنولوژی Ferro Resonant در حالت نرمال

شکل شماره 9-5: ساختار تکنولوژی Ferro Resonant در حالت نرمال

  • بررسی باتری

ساختار تکنولوژی Ferro Resonant در حالت باتری

شکل شماره 10-5: ساختار تکنولوژی Ferro Resonant در حالت باتری

محصولات مرتبط

  • Smart Ferro Resonant Series

این سری از دستگاه­ها دارای توان­های خروجی 1500VA، 2000VA، 3000VA و 5000VA در محدوده­ ی ولتاژ ورودی 170-260VAC، به صورت تک­فاز و شکل موج خروجی آن در هم حالت نرمال (برق شهر) و هم در حالت قطع برق، سینوسی کامل می­باشد.

لحظه سوئیچ از برق به اینورتر (شکل موج خروجی: سینوسی کامل)

شکل شماره 11-5: لحظه سوئیچ از برق به اینورتر  (شکل موج خروجی: سینوسی کامل)

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این سری از دستگاه­ها و مشاهده ­ی جداول مشخصات فنی و Backup Battery به آدرس https://fiammco.ir/ups مراجعه نمائید.

Double Conversion

در این تکنولوژی برای ساخت ولتاژ خروجی، یکبار تبدیل AC به DC و یک بار تبدیل DC به AC انجام می­گیرد به همین علت به این نوع تکنولوژی Double Conversion می­گویند. ابتدا ولتاژ ورودی تبدیل به DC می­شود تا وابستگی به برق ورودی از بین رفته و سپس خروجی از آن به وجود می­آید. (شکل شماره 12-5)

ساختار تکنولوژی Double Conversion

شکل شماره 12-5: ساختار تکنولوژی Double Conversion

  • بررسی حالت نرمال

در حالت نرمال، ورودی وارد یک فیلتر و سپس یک مدار Inverter شده و از طریق Static Switch وارد خروجی می­شود.

ساختار تکنولوژی Double Conversion در حالت نرمال

شکل شماره 13-5: ساختار تکنولوژی Double Conversion در حالت نرمال

 

  • بررسی حالت باتری

در حالت باتری، ورودی از مدار قطع است و باتری­ها خروجی را تأمین می­کنند.

ساختار تکنولوژی Double Conversion در حالت باتری

شکل شماره 14-5: ساختار تکنولوژی Double Conversion در حالت باتری

  • بررسی حالت Bypass

در این حالت مدارات داخلی یوپ یاس (شکل شماره 15-5) حذف و خروجی مستقیما از ورودی تأمین می­گردد.

این وضعیت در دو مورد زیر کاربرد دارد:

  • الف) در زمان تعمیر و یا سرویس دستگاه، نیازی به قطع آن از سیستم برق­ده ی نمی­باشد، یعنی سرویس کار به جای آن که مجبور باشد تا کامپیوتر­ها را خاموش نماید، می­تواند یوپی­اس­ها را تعمیر نماید. (Bypass به صورت دستی)
  • ب) در زمان ایجاد Fault برای دستگاه یوپ یاس (مثلاً OverLoad، OverHead و…) یوپی­اس به جای آن که خروجی دستگاه را قطع نماید، خود را به حالت Bypass برده تا از خاموش شدن کامپیوترها جلوگیری نماید. (Bypass به صورت اتوماتیک)

ساختار تکنولوژی Double Conversion در حالت Bypass

شکل شماره 15-5: ساختار تکنولوژی Double Conversion در حالت Bypass

محصولات مرتبط

  • :Smart Double Conversion Series

این دستگاه دارای توان خروجی VA 1500 تا VA 10000، محدوده­ ی ولتاژ ورودی VAC 170-270، به صورت تک فاز و شکل موج خروجی در حالت نرمال (برق شهر) و هم در حالت قطع برق، سینوسی کامل می­باشد.

لحظه سوئیچ از برق به اینورتر (شکل موج خروجی: سینوسی کامل)

شکل شماره 16-5: لحظه سوئیچ از برق به اینورتر (شکل موج خروجی: سینوسی کامل)

لحظه سوئیچ از اینورتر به برق (لحظه سوئیچ از اینورتر به برق)

شکل شماره 17-5: لحظه سوئیچ از اینورتر به برق (لحظه سوئیچ از اینورتر به برق)

یکی از ویژگی­های ممتاز دستگاه­های سری SDC فیام صنعت آن است که توانائی کارکرد با ژنراتورها را داراست.

شکل موج خروجی دستگاه SDC در زمان استفاده از ژنراتور در ورودی

 

شکل شماره 18-5: شکل موج خروجی دستگاه SDC در زمان استفاده از ژنراتور در ورودی

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این سری از دستگاه­ها و مشاهده­ ی جداول مشخصات فنی و Backup Battery به آدرس https://fiammco.ir/ups مراجعه نمائید.

 

 

 

 

 

 

مطالب پیشنهادی:

3 دیدگاه

  1. Having read this I thought it was really informative.
    I appreciate you taking the time and energy to put this content together.
    I once again find myself personally spending way too much time both
    reading and commenting. But so what, it was still worth it!

  2. What i do not understood is in fact how you’re no longer really a lot more neatly-liked
    than you may be right now. You’re very intelligent.
    You realize therefore considerably when it comes to this subject,
    made me personally consider it from numerous numerous angles.

    Its like women and men don’t seem to be fascinated unless it is something to do with Girl gaga!
    Your own stuffs excellent. All the time take care of it
    up!

دیدگاه خود را در مورد این مطلب ثبت کنید