همانگونه که می دانیم در تئوری، ظرفیت یک باتری یو پی اس عبارتست از حاصل ضرب جریان کشیده شده از باتری در مدت زمانی که باتری قادر به تامین آن جریان می باشد . در واقع ظرفیت باتری با توان نامی باتری های یو پی اس و جریانی که در عمل از مدار یو پی اس کشیده میشود مرتبط است.
قبل از آنکه ولتاژ آن از یک مقدار مشخص برای هر سلول کمتر شودکه این معمولا حدود 20% توان نامی باتری است بویژه برای باتری های سرب-اسید این امر حیاتی است.
ظرفیت یک باتری یو پی اس که بتواند برای مدت 20 ساعت جریانی معادل 5 آمپر را قبل از آنکه ولتاژ آن به 2.4 ولت (برای هر سلول) برسد تامین نماید، معادل 100 آمپر ساعت می نامند. در تئوری، این باتری باید جریان 1 آمپر را برای مدت 100 ساعت و جریان 100 آمپر را برای مدت 1 ساعت تامین نماید. اما در عمل زمان برقدهی زمان خالی شدن باتری(زمان برقدهی یو پی اس) واقعی یک باتری تابعی از نسبت ظرفیت باتری به جریان خروجی از دستگاه یو پی اس می باشد به همین دلیل ظرفیت نامی بهمراه زمان قابل دسترسی به آن ظرفیت (عموماً 10 ساعت، 20 ساعت و در مواردی 5 ساعت) بر روی باتری حک می شود.
به عنوان مثال در این حالت در یک باتری 100 آمپر ساعت با زمان تخلیه 10 ساعت شما می توانید جریان 10 آمپر را برای مدت 10 ساعت و یا 5 آمپر را برای مدت 20 ساعت داشته باشید. یعنی حاصلضرب زمان برقدهی در آمپر دستگاه ثابت است و شما با انتخاب و تعیین حداکثر جریان برق خروجی از دستگاه که از مجموع جریان وسایل برقی حاصل میشود به زمان برقدهی واقعی دست پیدا میکنید.
البته اگر از روش تقسیم توان به مجموع توان استفاده کنید باید 20% از زمان را برای آخر بارتی از آن کم کنید. بطور میانگین باتری های با ضریب تخلیه 10 ساعت تحت تخلیه یک ساعت تنها می توانند 55 تا 62 درصد از ظرفیت نامی خود را ارائه نمایند یعنی 55 آمپر تا 62 آمپر برای باتری 100 آمپر ساعت، این مقدار برای باتری های با ضریب 20 ساعت بین 50 تا 57 درصد متغیر است.
در باتری یو پی اس High Rate با تخلیه باتری در زمان یک ساعت 65 تا 70 درصد ظرفیت نامی باتری بدست خواهد آمد.
دیدگاهی ثبت نشده است